Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van Duindorp Begroot? Kijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar duindorpbegroot@denhaag.nl. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op 18 december is de uitslag bekend gemaakt. De uitslag staat op de pagina uitslag.

Hoe is deze uitslag tot stand gekomen?

Van 19 november t/m 11 december konden alle bewoners van Duindorp van 12 jaar en ouder hun favoriete plannen voor Duindorp selecteren voor een totaalbedrag van €30.000,-. Met een persoonlijke stemcode die bewoners per brief ontvingen, konden zij op deze website stemmen op plannen. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal €30.000,- bedragen, worden uitgevoerd. Tijdens de haalbaarheidscheck bleek dat het plan "een veilige buurt voor onze jeugd" kon worden bekostigd vanuit een ander budget. Daarmee is het mogelijk geworden dat er 9 plannen kunnen worden uitgevoerd in plaats van 8 plannen.

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het wijkbudget van €30.000,- wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina  uitslag zie je dat de 8 plannen met de meeste stemmen in totaal €30.000,- van het budget bedraagt. Tevens wordt het plan "een veilige buurt voor onze jeugd" bekostigd uit een ander budget.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Indien een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is, zal het bedrag via het Wijkberaad Duindorp worden uitgekeerd.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Scheveningen. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Duindorp Begroot. Dat zijn wij ook! Duindorp is de zesde wijk in het stadsdeel met een eigen wijkbudget. In 2019 kregen Duinoord en Statenkwartier een eigen wijkbudget en in 2018 is er voor het eerst geëxperimenteerd met een wijkbudget in Scheveningen-Dorp en Havenkwartier. Hierna komen ook de andere wijken in Scheveningen aan de beurt. De planning wordt binnenkort bekend gemaakt.

Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een  activiteitensubsidie.

Hoe veilig is deze site?

Duindorp Begroot neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Stuur een e-mail naar  duindorpbegroot@denhaag.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaanAnnuleren