Spring naar inhoud
Hoe werkt het?
Envelop en brief met poppetje dat geld verdeelt
1. Vind jouw stemcode in de brief

Alle bewoners van Duindorp van 12 jaar en ouder ontvangen rond 19 november 2020 een persoonlijke stemcode per brief.

Vergrootglas voor lampje
2. Bekijk welke plannen jij het beste vindt

Bekijk welke plannen geselecteerd zijn voor de stemfase van Duindorp Begroot. Je kunt meer lezen over de plannen en ze met elkaar vergelijken.

Eurotekens en zakje geld
3. Verdeel € 30.000,- over jouw favoriete plannen

Van 19 november t/m 11 december 2020 kun je plannen selecteren voor een totaalbedrag van € 30.000,-. Je hebt je persoonlijke stemcode nodig om je keuzes te kunnen versturen.

Vinkje
4. De meest populaire plannen worden uitgevoerd

De plannen die het vaakst zijn gekozen door bewoners van Duindorp en die binnen het budget passen worden uitgevoerd. Op 18 december worden de winnende plannen op deze website bekend gemaakt.

Spelregels

Spelregels

  • Alle bewoners van Duindorp van 12 jaar en ouder, die op 19 november stonden ingeschreven op een adres in Duindorp, kunnen stemmen. Je kan online stemmen vanaf 19 november 9.00 uur tot en met 11 december 23.59 uur via de pagina stemmen van deze website.
  • Om te stemmen heb je de persoonlijke stemcode nodig die je per brief hebt ontvangen. Je kiest jouw favoriete plannen totdat je een bedrag van € 30.000,- hebt bereikt.
  • Mensen die niet zo handig zijn met computers of niet online kunnen of willen stemmen, kunnen op een veilige manier volgens de RIVM richtlijnen hulp zoeken van buren of familieleden.
  • De plannen met de meeste stemmen (op 11 december om 23.59 uur) en die samen maximaal € 30.000,- bedragen, worden uitgevoerd.
Uitslag

Uitslag

Op 18 december wordt er bekend gemaakt welke plannen uitgevoerd worden. De uitslag zal op deze website gepubliceerd worden. 

Wat ging eraan vooraf?

Wat ging eraan vooraf?

Bewoners hebben van 15 september t/m 18 oktober 33 plannen ingediend om Duindorp mooier, gezelliger, sportiever of groener te maken. Aan deze plannen zijn 1.089 likes uitgedeeld. 17 plannen kregen meer dan 25 likes en werden getoetst op haalbaarheid. Dit heeft 12 haalbare plannen opgeleverd. Over deze haalbare plannen kunnen de bewoners van Duindorp van 19 november t/m 11 december €30.000,- verdelen.

Hoe zijn de plannen gecheckt?
Waarom Duindorp Begroot?

Waarom Duindorp Begroot?

Bewoners weten zelf wat er nodig is voor hun wijk. Daarom heeft de gemeente wijkbudgetten beschikbaar gesteld voor meer zeggenschap. Gebruikers van de wijk, zoals bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen kunnen zelf een plan indienen dat bijdraagt aan een mooiere, socialere, sportievere of groenere wijk. Daarna verdelen de bewoners van Duindorp samen het wijkbudget van € 30.000,- over de plannen die zij graag uitgevoerd zien.

In de eerste helft van 2020 kreeg Noordelijk Scheveningen een eigen wijkbudget. In 2019 kregen Duinoord en Statenkwartier ieder een eigen wijkbudget en in 2018 is er voor het eerst geëxperimenteerd met een wijkbudget in Scheveningen-Dorp en in het Havenkwartier. Hierna komen ook de andere wijken in Scheveningen aan de beurt. Op dit moment bekijkt de gemeente wanneer de andere wijken in Scheveningen aan de beurt komen.

Contact

Contact

Heb je vragen over het gebruik van Duindorp Begroot? Bekijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Als je geen antwoord hebt kunnen vinden op je vraag, mail deze dan naar duindorpbegroot@denhaag.nl.  

Tijdlijn

Tijdlijn

15 september t/m 11 oktober

Plannen insturen op de 3 thema’s

15 september t/m 18 oktober

Reclame maken en plannen liken

19 oktober t/m 19 november

Haalbaarheidscheck door gemeente en wijkberaad Duindorp op ingediende plannen

19 november

Bekendmaking haalbare plannen voor de begrotingsfase

19 november t/m 11 december

Duindorp Begroot: bewoners verdelen € 30.000,- over de haalbare plannen

18 december

Bekendmaking winnende plannen

19 december 2020 t/m 19 december 2021

Uitvoering winnende plannen
Lees meer op denhaag.nl

Login om verder te gaanAnnuleren