Spring naar inhoud
Bewoners kijken naar grafieken op een telefoon

Jij verdeelt € 30.000,- over de beste plannen

Om bewoners meer zeggenschap te geven én omdat bewoners zelf het beste weten wat nodig is in hun wijk, stelt de gemeente € 30.000,- beschikbaar. Bewoners bepalen wat zij met dit bedrag voor de wijk willen doen. De gemeente heeft drie thema’s geselecteerd waarbinnen je een plan kon indienen tot en met zondag 11 oktober.

De 3 thema's voor Duindorp

1. Sport, spelen en ontmoeten

Hoe kunnen we de wijk nog sportiever en gezelliger maken? Krijg jij energie van outdoor bootcamp-toestellen in het park of op een groenstrook? Of zie je liever wat meer speeltoestellen voor de allerkleinsten? Een fijne buurt is een buurt waar veel ontmoetingen en activiteiten plaatsvinden. Denk aan een diner voor buurtbewoners, een rap maken met jongeren of een gamesessie voor gamers uit de wijk. En, hoe kunnen we de toenemende eenzaamheid tegengaan? Dien je plan in via Duindorp Begroot!

Bekijk de plannen

Wat zou jij doen met € 30.000,- om jouw wijk sportiever of gezelliger te maken?

2. Op straat

Vind jij dat de buitenruimte in Duindorp mooier kan? Met bijvoorbeeld meer bankjes, een muurfoto of het beschilderen van een elektriciteitshuisje? Of mis je bepaalde elementen in de openbare ruimten? Zoals bankjes of fietsbeugels? Wie weet heb jij wel een leuke manier bedacht om de wijk schoner of veiliger te maken of om het zo te houden. Dus kom maar op met je plan voor een schonere, veiligere of mooiere straat!

Bekijk de plannen Klik hier om de plannen te bekijken

Wat zou jij doen met € 30.000,- om jouw straat mooier te maken?

3. Groen en duurzaam

Voldoende groen is belangrijk voor een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving. Heb je een goed idee om Duindorp groener of duurzamer te maken? Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van geveltuintjes of een buurtmoestuin, het vergroenen van daken of boomspiegels of het plaatsen van plantenbakken. Of maak jij de wijk duurzamer door het invoeren van een elektrische deelauto? Gebruik je kennis en creativiteit. Alle ideeën zijn welkom!

Bekijk de plannen

Wat zou jij doen met € 30.000,- om jouw wijk groener of duurzamer te maken?

Wat gebeurt er al in Duindorp?

Thema: Sport, spelen en ontmoeten

 • Trots op Duindorp

  De kinderen van Duindorp zijn trots op hun wijk en laten dat zien in hun eigen rap <a href="https://youtube.com/watch?v=sjfYBZhx8q0">Trots op Duindorp</a>. Het nummer is geschreven en gezongen door de kinderen zelf. Ze kregen daarbij hulp van de Haagse rapper en jongerenwerker Umit Colgecen. Met dit initiatief willen de kinderen vooral het positieve van hun wijk laten zien.

 • Duinoordse Vrouwenclub

  De Duinoordse Vrouwenclub zorgt voor verbinding in de wijk. Gezichten op straat worden sneller herkend en er ontstaan vriendschappen. Inmiddels bestaat dit lokale initiatief 7 jaar en trekken zo’n 60 dames er regelmatig samen op uit. De activiteiten zijn divers, zoals een cultureel uitstapje, een lezing en een wandeling met een gids. Wie meedoet, leert de buurt steeds beter kennen.

 • Schappelijk

  Het lokale initiatief Schappelijk is een sociale winkel en ontmoetingsplaats voor bewoners die net boven de voedselbankgrens zitten met hun inkomen. Er is van alles te koop voor mensen met een krappe beurs. De koffie en thee staan er klaar en er is tijd voor een praatje. Mensen worden geholpen met tips en budgetcoaching wat ze direct merken in hun portemonnee.

Thema: Op straat

 • Vrolijke muren

  Om de wijk wat extra op te fleuren, zijn enkele bewoners bezig met een plan om een paar muren in Duindorp te voorzien van grote foto’s.

 • Muurfoto

  Een blinde muur in de Koppelstokstraat, voorheen een verzamelplek van afval en weesfietsen, is op initiatief van bewoners opgesierd met een levensgrote muurfoto van de Scheveningse havenhoofden.

Thema: Groen en duurzaam

 • Een onderhouden straat is een leukere straat

  Er is een enthousiaste groep vrijwilligers die zich inzet voor het onderhouden van het groen rond blok 5 in de Wieringsestraat. De bewoners ruimen daarnaast het zwerfvuil op rond hun flat. Eerder dit jaar ontvingen zij een Gulden Klinker.

 • Een groenere wijk

  Een groencommissie van bewoners buigt zich over het vergroenen van de wijk. Vorig jaar zijn daardoor 5 plantsoenvakken tussen de Markense en de Wieringsestraat opgeknapt en zijn twee plantsoenvakken in het Hof van Scheveningen opnieuw beplant.

 • Geveltuintjes

  Op initiatief van bewoners zijn er in de Koppelstokstraat en de Mennickstraat geveltuintjes aangelegd. De tuintjes zijn aangelegd door de gemeente en bewoners samen. De bewoners onderhouden de tuintjes zelf. De straat is er een stuk mooier en groener op geworden.

Login om verder te gaanAnnuleren