Spring naar inhoud
Hoe werkt het?
1. Bekijk de 3 thema’s voor de wijk

De gemeente stelt een wijkbudget van € 30.000,- beschikbaar om Duindorp mooier, socialer, sportiever en groener te maken.

2. Dien je plan in en voer campagne

Iedereen kon een plan indienen. Voer in je wijk campagne en zorg dat jouw plan minimaal 25 likes krijgt. Bewoners uit Duindorp mogen plannen liken én argumenten plaatsen.

3. Haalbaarheidscheck door gemeente

Heeft je plan minimaal 25 likes? Dan bekijkt de gemeente of het plan haalbaar is.

4. Verdeel € 30.000,- over de plannen

Bewoners uit Duindorp mogen vanaf 19 november 2020 stemmen op de haalbare plannen. Zo bepalen de bewoners welke plannen uitgevoerd gaan worden.

Spelregels

Spelregels

 • Je plan draagt bij aan één van deze drie thema's:
  • Sport, spelen en ontmoeten
  • Op straat
  • Groen en duurzaam
 • De kosten voor je plan zijn maximaal € 30.000,-. Het totale budget kan verdeeld worden over meerdere plannen, dus ook plannen die kleiner zijn en minder kosten zijn welkom.
 • Je plan is voor Duindorp, een buurt daarbinnen of een specifieke locatie in de wijk en is gunstig voor de bewoners van de wijk.
 • Je plan kan binnen 12 maanden worden uitgevoerd.
 • Iedereen kan een plan indienen: bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen, zowel uit Duindorp als daarbuiten.
 • Heeft je plan 25 likes gehaald. Dan gaat het door naar de tweede ronde: de haalbaarheidscheck.
 • Samen met het wijkberaad Duindorp toetst de gemeente de plannen op haalbaarheid. Dit kan gevolgen hebben voor je plan. Na deze haalbaarheidscheck kan geadviseerd worden het plan aan te passen. Bekijk de checklist van de gemeente.
 • Bewoners vanaf 12 jaar uit Duindorp kunnen met een persoonlijke stemcode het budget van € 30.000 verdelen over de plannen en bepalen zo welk(e) plan(nen) wordt/worden uitgevoerd.
 • Je ingediende plan voer je zelf uit. De gemeente ondersteunt waar nodig.

Heb je vragen over het gebruik van Duindorp Begroot? Bekijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Als je geen antwoord hebt kunnen vinden op je vraag, mail deze dan naar duindorpbegroot@denhaag.nl

Waarom Duindorp Begroot?

Waarom Duindorp Begroot?

Bewoners weten zelf wat er nodig is voor hun wijk. Daarom heeft de gemeente wijkbudgetten beschikbaar gesteld voor meer zeggenschap. Gebruikers van de wijk, zoals bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen kunnen zelf een plan indienen dat bijdraagt aan een mooiere, socialere, sportievere of groenere wijk. Daarna verdelen de bewoners van Duindorp samen het wijkbudget van € 30.000,- over de plannen die zij graag uitgevoerd zien.

In de eerste helft van 2020 kreeg Noordelijk Scheveningen een eigen wijkbudget. In 2019 kregen Duinoord en Statenkwartier ieder een eigen wijkbudget en in 2018 is er voor het eerst geëxperimenteerd met een wijkbudget in Scheveningen-Dorp en in het Havenkwartier. Hierna komen ook de andere wijken in Scheveningen aan de beurt. Bekijk de planning wanneer de andere wijken aan de beurt zijn.

Tijdlijn

Tijdlijn

15 september t/m 11 oktober

Plannen insturen op de 3 thema’s

15 september t/m 18 oktober

Reclame maken en plannen liken

19 oktober t/m 19 november

Haalbaarheidscheck door gemeente en wijkberaad Duindorp op ingediende plannen

19 november

Bekendmaking haalbare plannen voor de begrotingsfase

19 november t/m 11 december

Duindorp Begroot: bewoners verdelen € 30.000,- over de haalbare plannen

19 december

Bekendmaking winnende plannen

20 december 2020 t/m 19 december 2021

Uitvoering winnende plannen
Lees meer op denhaag.nl

Login om verder te gaanCancel